Hopp til innhold

Felles forkjøpsrett

Utvid dine valgmuligheter og få flere fordeler

Felles forkjøpsrett som kan brukes i andre boligbyggelag opparbeides fra 1. januar 2003. Med denne ordningen utvider du dine valgmuligheter og får flere fordeler av ditt medlemskap hos BORI.

Flere boligbyggelag tilbyr felles forkjøpsrett. Dette betyr at du med medlemskap i BORI kan bruke din opparbeidede ansiennitet også til å oppnå forkjøpsrett på boliger i de andre boligbyggelagene som omfattes av ordningen. En rekke boligbyggelag er med i ordningen felles forkjøpsrett, og disse er spredt utover hele landet.

På boligbyggelagenes nettsider kan du lese mer om hvordan forkjøpsrett kan benyttes. Her vil du også finne en oversikt over boliger til salgs. Når du har funnet fram til en bolig du ønsker å kjøpe bør du ta kontakt med boligbyggelaget for å få opplysninger om hvordan du kjøper ny bolig eller benytter din forkjøpsrett.

De boligbyggelagene som er med i ordningen har avtalt at ansiennitet regnes fra 1.1.2003. Du må melde deg inn i det boligbyggelaget der du ønsker å bruke forkjøpsretten.

Boligbyggelag med felles forkjøpsrett