Hopp til hovedinnhold

Viktig informasjon til deg som sitter i styret

Hjelpemidler for styret

Hos NBBL finner du en rekke oppslagsverk som kan hjelpe deg i å ivareta vervet ditt som styreleder eller styremedlem. Les mer her hos NBBL

Felleskostnader – miljøgebyr

Fra og med 1. januar 2017 innførte vi miljøgebyr på felleskostnadene på kr 49 pr papirfaktura som sendes ut.

Vi ønsker å effektivisere våre utsendelser til våre forvaltningskunder og deres andels- og seksjonseiere. Dette gjør vi fordi vi ønsker å redusere kostnadene ved produksjon og utsendelse av papirfaktura for boligselskapene, og fordi vi ønsker å redusere bruken av papirutsendelse, da dette gir en miljøgevinst.

Andels- og seksjonseierne kan unngå miljøgebyret ved å ta i bruk AvtaleGiro eller eFaktura.

Fakturaadresse til boligselskapene

EHF – elektronisk handelsformat – er den raskeste og sikreste måten å motta faktura. EHF bruker boligselskapets organisasjonsnummer som adresse. Oppgi organisasjonsnummeret til leverandøren og be om EHF-faktura.

E-post – Leverandører som ikke kan sende EHF kan sende faktura som PDF-vedlegg pr e-post. Fakturae-postadressen vil være boligselskapets organisasjonsnummer etterfulgt med @bori.no, for eksempel 12345789@bori.no.

Adresse for eventuell papirfaktura er:
Boligselskapets navn
v/ BORI BBL
Postboks 323
2001 Lillestrøm

Borettslagenes sikringsordning

Les mer her hos NBBL om hvordan borettslag kan sikre seg mot tap av felleskostnader.

Tilskudd fra husbanken

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier. Les mer om ordningen hos Husbanken.

Jus i borettslag og sameier

Ønsker du å vite mer om borettslagets eller sameiets plikter med hensyn på snø og is, utleie via Airbnb eller dugnad? Du kan lese om dette og mye mer hos NBBL.

Sameigelova og borettslagsloven

Driftstjenester

Har dere behov for vaktmestertjenester, snømåking, gressklipping eller renholdstjenester så anbefaler vi vår samarbeidspartner TOMA Eiendomsdrift. Har dere allerede inngått avtale med TOMA Eiendomsdrift og trenger opplysninger om kontaktpersoner, så finner dere dette i BORI styreportal.

Storkundefordeler

BORI har forhandlet frem fordeler på vegne av alle forvaltede borettslag og sameier hos BORI BBL. Storkundefordelene gir ditt borettslag eller sameie gunstige priser på en rekke tjenester som:

  • Strøm
  • Bank
  • Forsikring
  • Heis-, dør- og portservice
  • Containerleie
  • Advokat
  • Revisor

Les mer om storkundefordelene her