Hopp til hovedinnhold

Mer strømstøtte til borettslag og sameier

Publisert 04. feb. 2022
Lesetid: 3 min.
Medlem Styret

Nå får borettslag og sameier strømstøtte på inntill 5000 kWt per enhet.

Gjennom medlemsskapet i NBBL har BORI vært med på å kjempe frem at fellesmålt strømforbruk i sameier og borettslag er en del av regjeringens kompensasjonspakke.

Før jul innbar det at boligselskaper fikk kompensert utfra antallet fellesmålere. Nå beregnes støtten på antallet boenheter som er tilknyttet et borettslag etter sameie. Det betyr at et borettslag med for eksempel 10 målere og 60 enheter nå har krav på strømstøtte på inntil 5000 kilowattime (kWt) per enhet.

Innfelt Jan Petter Winther med borettslag i snø i bakgrunn

BEDRE ORDNING: BORIs Jan Petter Winther mener den nye beregningen er mer rettferdig overfor borettslag og sameier.

Maksgrense på strømstøtte
Fagansvarlig for eiendomsforvaltning i BORI, Jan Petter Winther mener at den nye beregningen er godt nytt for både sameier og borettslag.

– Det vil synes på regningen at boligselskapene får støtte per enhet sammenlinget med per måler.

Winther forteller videre at styrene ikke trenger å foreta seg noe ettersom utbetalingen skjer automatisk.

LES OGSÅ: Strømselskap svarer på ofte stilte spørsmål

– Det eneste styrene må passe på er maksgrensen. Ettersom nettselskapene ikke sitter med oversikt over hvor mange boenheter som befinner seg bak boligselskapenes felles strømmåler, må styrene kontrollere at de ikke har mottatt støtte til husholdningsforbruk for mer enn 5 000 kWt per boenhet. Slik BORI forstår det regner de ut den nye støtten for desember og januar, og trekker fra den støtten som allerede er utbetalt for desember.

I tillegg må de boligselskapene som deler oppvarmings- eller ventilasjonssystem med andre  kontrollere at 20 prosent av oppvarmet areal ikke benyttes av andre enn boligselskapets husholdninger. Dette gjelder boligselskaper som holder til i samme bygg som for eksempel butikklokaler.

«Det vil synes på regningen at boligselskapene får støtte per enhet sammenlinget med per måler»

Har støtten uteblitt?

Du kan enkelt finne ut om ditt borettslag etter sameiet har mottatt støtte ved å kikke på strømregningen. Har støtten uteblitt kan det hende at boligen står oppført med feil kode hos nettleverandøren tipser Winther:

– Støtten skal bli gitt automatisk til alle boligselskap. Sjekk likevel at boligselskapet mottar støtte på februarfakturaen og ta kontakt med nettleverandøren om støtten uteblir.

Har du spørsmål om strøm?

Er du styremedlem i et sameie eller borettslag som ikke forvaltes av BORI, ta kontakt med Petter for en uforpliktende prat.