Hopp til hovedinnhold

Nytt tomtekjøp i Oslo

Publisert 10. nov. 2020
Medlem Styret

BORI Utbygging og AF Eiendom planlegger boliger med nærhet til Lillomarka og med utsikt over Groruddalen.

BORI Utbygging AS og AF Eiendom har sammen inngått avtale med Justis- og beredskapsdepartementet v/Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om å kjøpe Grorud Leir i Trondheimsveien 529. Tomten som er på 17,4 mål ligger på Grorud. Den ligger ved et boligområde med tilgang til Lillomarka og med utsikt over deler av Groruddalen.

Grorud leir i har til nå vært benyttet av Oslo og Akershus sivilforsvarsdistrikt. Nå legges planene for et helhetlig område med boliger, torg og grøntområder.

  • Dette er et prioritert vekstområde for Oslo Kommune. Beboerne vil få nærhet både til t-bane, Oslo sentrum og Lørenskog med Snø og Lillomarka. Tomten er i tillegg attraktiv fordi den har kort avstand til både barnehage og skole. Vi har med oss en solid partner på laget, og sammen med BORI skal vi utvikle et godt og attraktivt boligområde, sier Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.

Miljøsertifiserte boliger
Boligene BORI og AF Eiendom planlegger skal miljøsertifiseres med BREEAM-NOR, Europas fremste miljøsertifisering for boliger.

Innføringen av BREEAM-sertifiseringen garanterer at boligene bygges med klimavennlige og giftfrie materialer, reduserte avfallsmengder og at det blir tatt hensyn til biologisk mangfold på tomten. Det tilrettelegges i tillegg for at de som skal bo i boligene enkelt kan leve grønt og klimavennlig, blant annet med god tilgang til å reise kollektivt og bruke mindre energi til oppvarming.

Ønsket utvikling i Groruddalen
Det er lenge siden det ble utviklet nye boligområder i denne delen av byen. Partnerne AF Eiendom og BORI gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å skape gode hjem i Groruddalen.

  • Tomten ligger attraktivt til, og området er overmodent for videre utvikling. Vi har stor tro på at dette blir et prosjekt som gjør Oslo til en enda bedre by. Prosjektet sikrer at mange kan etablere seg i nye boliger i sitt nærområde og at enda flere kan finne de kvalitetene som ligger i Groruddalen, avslutter Groth.

Kontaktinformasjon:
Otto Christian Groth, direktør AF Eiendom, +47 988 46 158, ottochristian.groth@afgruppen.no

Johnny Brevik, administrerende direktør BORI Utbygging, Mobil: +47 959 88888, johnny.brevik@bori.no

Justis- og beredskapsdepartementet v/Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) pressevakt: +47 992 52 000.