Hopp til hovedinnhold

BORI og Hvam Invest AS med egen plan for Lillestrøm Nord

Publisert 31. jan. 2022
Lesetid: 3 min.
Medlem

Vil ha grønne byrom fremfor 300 meter lang og smal plen

Illustrasjon: HRTB Arkitekter

Boligbyggelaget BORI og Hvam Invest har utarbeidet sin egen plan for deler av Lillestrøm Nord-utbyggingen. – Vi mener at vår plan gir flere grønne byrom, flere boliger og bedre arealutnyttelse, sier adm. direktør Johnny Brevik i BORI.


De to eiendomsaktørene er med i et fellesskap med i alt syv grunneiere som fremmer et planforslag for hele Lillestrøm Nord, og som er overlevert Lillestrøm kommune mandag 31. januar. Samtidig mener de to at deres del av den nye bydelen har potensial til å bli utnyttet på en måte som er gunstigere for byen enn det fellesforslaget legger opp til. Derfor er det utarbeidet et separat planforslag for denne delen av Lillestrøm Nord. Også dette planforslaget er nå overlevert kommunen.

– Fellesplanen er ikke god nok for våre og kommunens deler av Lillestrøm Nord. Blant annet legger den og kommunens eget planforslag opp til en lang grønn stripe, en 300 meter lang og 20 meter bred plen, der bygningene står på rekke langs plenen. Det er viktig med grønne lunger, og i vårt forslag er offentlig tilgjengelige parkområder økt med nær 20 prosent. Vi har lagt dette som flere grønne byrom og møteplasser innimellom variert bebyggelse, der det er mulig å gå fra grøntområde til grøntområde. Dette er mer i samsvar med moderne og grønn byutvikling, sier Johnny Brevik.

En akebakke midt i Lillestrøm sentrum har fått plass i BORI og Hvam Invests planforslag. Illustrasjoner: HRTB Arkitekter

Etter BORI og Hvam Invests mening, vil de to selskapenes planforslag både gi flere boliger og en mer spennende byarkitektur. BORI og Hvam Invest ønsker å unngå at all bebyggelse står på rekke og rad og ser lik ut. Samtidig vil forslaget øke verdien på Lillestrøm kommunes areal i området, ettersom det legger opp til mer variert bruk av området enn kun til gressplen.

– Lillestrøm Nord blir byens ansikt for fremtidige generasjoner. Den kommende bydelen blir nesten tre ganger større enn Tjuvholmen i Oslo og 1.200 familier skal bo der når utbyggingen en gang er ferdig. Derfor er vi nødt til å gjøre alt riktig nå, og det ønsker vi å bidra til, sier Johnny Brevik.

BORI og Hvam Invests forslag gir både en åpen turvei og flere grønne lunger. Illustrasjon: HRTB Arkitekter

Den andre turveien i ormådet har fått arbeidstittelen «Rambla» og gjør det mulig å bevege seg mellom de grønne lungene. Illustrasjon: HRTB Arkitekter

BORI og Hvam Invests planforslag gir rom for fritids- og rekreasjonsområder i Lillestrøm sentrum, blant annet en akebakke midt i byen. Mer enn seks mål med grøntareal har fått plass mellom boligene som de to selskapene ønsker å bygge på sine eiendommer. Dette er over kommunens minstekrav. Etter selskapenes mening fremstår disse grøntområdene både mer naturlige og lettere tilgjengelig i deres planforslag.

– En moderne by er ikke bare urban, den er også grønn og variert. Folk skal trives og kunne være aktive. Det er vårt viktigste siktemål, sier Johnny Brevik.

Her kan du se film som viser forslaget:

Flere artikler