Hopp til hovedinnhold

Dette bør du tenke på dersom du skal leie container i høst

Publisert 16. sep. 2020
Medlem Styret

Tekst og bilder: Ragn-Sells 

Ola og Kari Nordmann pusser opp og rydder som aldri før, flere velger nå container for å kvitte seg med avfallet. Mange aktører som tilbyr containerutleie annonserer for fastpris på container, og oppgir gjerne pris i annonsen. Den prisen er ikke alltid den reelle. Ofte er dette kun for de første kiloene med avfall, overstiger man for eksempel 500 kilo, påløper ekstra kostnader.

Uklar prising på containerutleie

– Mange aktører som tilbyr utleie av containere for avfall tilbyr en fastpris, som gjelder opp til et visst antall kilo. Dette skrives ofte med små bokstaver. Dersom avfallet i containeren veier mer enn for eksempel 500 kilo, faktureres det en sum per kilo i etterkant. Dette er det viktig at alle er klar over, vi anbefaler deg å undersøke dette før bestilling. Det er sannelig ikke lett å vite hva det som er i containeren kan veie, sier Bente Åsen Sørum, CMO i gjenvinningsselskapet Ragn-Sells AS.

Ragn-Sells ønsker tydelighet og forutsigbarhet for private og boligselskaper, og leier ut containere til fastpris uansett vekten på avfallet så lenge det er innenfor hva containeren tåler av vekt. Det er dog viktig at den som leier container setter seg inn i hva som kan sorteres i den bestilte containeren.

Saken fortsetter nedenfor bildet.

Bente Åsen Sørum i Ragn-Sells forteller at markedet vil ha container til fastpris uansett vekten på avfallet.Bente Åsen Sørum i Ragn-Sells forteller at markedet vil ha container til fastpris uansett vekten på avfallet man har kastet, som inkluderer alt. Dette fordi det gir forutsigbarhet. Foto: Bård Gudim for Ragn-Sells

Bevissthet rundt riktig sortering hos befolkningen

Den meste populære avfallstypen er det som kalles for blandet avfall, hvor du kan kvitte deg med mange typer avfall i en container. Ragn-Sells har merket at flere og flere ønsker å sortere enda grundigere før de leverer avfallet.

– Vi ser at flere og flere bestiller container privat. August 2019 sammenlignet med august 2020 viser en økning på 41% hva gjelder bestillinger på nett. Normalt er august en forholdsvis rolig måned, men i år har folk virkelig fått ryddet opp. En stor del av denne økningen er bestilling av container for rene avfallstyper som trevirke, gips og hageavfall. Folk har rett og slett blitt mer bevisste rundt resirkulering og at vi må ta vare på jordas ressurser, forteller Åsen Sørum.

Henting av avfall i Oslo og på Nedre Romerike

I disse dager tester vi også ut henting av mindre mengder avfall med varebil i Oslo og på Nedre Romerike. Tjenesten tilbys til fastpris, med henting på ettermiddag og kveld. De som benytter seg av denne tjenesten kan være helt sikre på at ekstra kostnader ikke tilkommer, fordi alt avklares med sjåfør på stedet.

– Vi har merket høy etterspørsel fra privatpersoner som ønsker å kvitte seg med mindre mengder avfall. For eksempel gjenstander som et kjøleskap, en vaskemaskin, en sofa eller en ødelagt kommode. Det finnes mange aktører som tilbyr dette i markedet, men vi ser at kundene etterspør mer forutsigbarhet og fastpris tilknyttet denne typen tjenester, avslutter Bente Åsen Sørum.

BORI-medlemmer og forvaltede lag får 10 % i nettbutikken til Ragn-Sells ved bruk av koden BORI.

Bestill container til fastpris her

 

 

Flere artikler