Hopp til hovedinnhold

Ny strømavtale for alle BORI sine medlemmer!

Publisert 01. nov. 2021
Lesetid: 3 min.
Medlem

Vi gjør BORI sin medlemsavtale på strøm enklere og rimeligere. Den nye avtalen forenkler prisbildet da den kun inneholder et fastbeløp. Strømprisen følger spotprisen time for time på strømbørsen NordPool.

 

Fakta om den nye strømavtalen;

Ustekveikja Partner BORI
Timepris fra NordPool pluss mva og et fastbeløp på kr 69,-/mnd.

I det månedlige fastbeløpet er det lagt inn kostnader som dekker blant annet fakturahåndtering, elsertifikater og innkjøpskostnader.

Ny avtale lanseres 1. november 2021.

Bestill strømavtalen her

Er du allerede eksisterende strømkunde hos Ustekveikja Energi med BORI sin medlemsavtale, trenger du ikke å gjøre noe. Du vil bli automatisk overført til ny avtale fra den 1. november. Du skal ha mottatt varsel om endring per epost.

Derfor vil vi ha regn nå – noen fakta om strømpriser

Strømpriser er ikke alltid like lette å forstå seg på. Det er mange faktorer som påvirker prisen og mange fagbegreper. I Ustekveikja er vi opptatt av at strømprisene skal være så forståelige som mulige. Det er særlig viktig i tider med høye strømpriser, slik som nå. Her er noen raske fakta om strømpriser:

 

Strømprisen går opp og ned hele tiden. Derfor er det smart å se på prisene over tid.

2020 viste oss hvor lavt strømprisen kan være. Høsten 2021 har vist oss at den også kan nå rekordhøyder. At været skifter er noe av grunnen til at man bør tenke langsiktig om strømpriser. Det er over tid de jevner seg ut.

 

 

De siste 10 årene har strømprisen vært rimeligere enn tiåret før.

Statistikk viser at vi hadde 18 % lavere strømpris i perioden 2011–2021 (fram til august) enn 2001-2010.

 

 

 

Norge hadde tredje rimeligste strømpris i Vest-Europa i 2010–2020.

Bare Finland og Frankrike var billigere. Rimeligst var det i Øst-Europa.

 

 

 

Nedbør gir lavere strømpriser. Egentlig bør vi være glade for litt regn i ny og ne.

Vannkraft gjør det mulig for oss å produsere egen, fornybar strøm. Dette gjør at vi kan importere rimelig strøm om natten og eksportere vannkraft til en høyere pris om dagen, når forbruket og prisene er høyere.

 

 

Strøm er dyrest når forbruket er høyt. Landet trenger da mer strøm, som gjerne kommer fra ikke-fornybar produksjon.

Når vi forbruker mye strøm sikrer markedet fleksibilitet gjennom døgnet.

 

 

 

Dagens strømprissystem gir mulighet til å planlegge, slik at vi har nok kraft til enhver tid.

Markedet gir beskjed om knapphet. Det gir både et motiv for å sette i gang ny produksjon. Men også å holde tilbake unødvendig forbruk. Det europeiske kraftmarkedet sørger for at forsyningssikkerheten ivaretas.

 

 

Strømmen du betaler fordeler seg på kraftpris med påslag, nettleie og avgifter.

Det du betaler for selve strømmen går til kraftverkene, nettleien til de som frakter strømmen og avgiftene til staten. I tillegg betaler du et lite påslag til strømleverandører som oss.

 

 

Om du er mer nysgjerrig eller fremdeles like klok kan du se hele vår artikkel om strømpriser. Her forklarer vi utdypende hvordan alt henger sammen. (lenke til artikkel på ustekveikja.no kommer)

Kontakt oss gjerne- vi har sort belte i kundeservice

Skulle du fortsatt ha spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt. Å gi deg super service hver dag er noe av det viktigste vi gjør i Ustekveikja. Vi hjelper deg med alt du måtte lure på om strøm. Kontakt oss på tlf. 32 08 70 00 eller post@ustekveikja.no

Hilsen Ustekveikja Energi

Flere artikler