Hopp til hovedinnhold

Oppfyll drømmene dine utenfor bygrensa

Mer for pengene, nærhet til marka og gode pendlermuligheter. Velkommen til BORI!

Større plass og lekemuligheter for barna er et viktig flyttemotiv for barnefamilier.
Publisert 26. aug. 2022
Lesetid: 3 min.
Medlem

Under koronapandemien har flere flyttet fra enn til Oslo. Stadig flere oppdager områdene rundt Oslo. For de fleste som flytter ut av hovedstaden, flytter ikke langt. Det viser de ferskeste tallene fra SSB. Nesten to tredjedeler flyttet til Viken, og 35 prosent til nærområdene Bærum, Lillestrøm, Lørenskog, Asker og Nordre Follo.

Kanskje vet du allerede mye om disse områdene – eller er steder som Blystadlia, Råholt, Skedsmokorset og Jessheim ukjente steder? I BORI bygger vi lokalsamfunn som passer for deg.

Geir Opedal er direktør for BORI Utbygging. Han vil ikke bli arbeidsledig med det første: – Befolkningsveksten vil øke i Viken og dermed i flere nærområder på Romerike og i Østfold, sier han.

Mange som flytter inn i disse boligene, ønsker seg en bolig som gir mer for pengene og nærhet til skogen eller bysentrum.

– Tettstedene rundt Oslo tiltrekker seg folk i alle aldre fordi du får flere kvadratmeter for pengene. Det gir mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet som førstegangskjøper, sier Opedal.

Denne høsten har styringsrenta blitt satt opp to ganger, og flere rentehevinger er varslet. Når livssituasjon, økonomi og familieforhold endrer seg, ser folk etter bolig på steder de kanskje ikke tidligere har vurdert.

Mer for pengene utenfor bygrensa

Forskning viser at drømmen om hus og hage er et viktig flyttemotiv for barnefamilier. Barnefamiliene strømmer ut av Oslo på jakt etter større plass.

Men ikke bare kvadratmeterprisen og størrelsen på boligen forklarer hvorfor folk flytter utenfor hovedstaden. Skolemiljø, trygge omgivelser og lekemuligheter for barna, nabolaget og befolkningssammensetning er viktig.

– Vårt nyeste boligprosjekt i Rælingen oppnådde 70 prosent salgsgrad få dager etter salgsstart, så etterspørselen etter boliger er høy, sier Opedal.

Nærmiljøer å trives i

Når BORI skal i gang med nye boligprosjekter, rettes ikke prosjektene mot spesifikke befolkningsgrupper. Dermed passer boligene for unge, enslige, barnefamilier, voksne og eldre. Alt blir mye lettere for eldre når de kommer til en leilighet med god kvalitet og høy standard.

– Du blir gjerne kjent med hyggelige naboer når avstanden mellom hjemmene ikke er så stor, slik som mellom eneboliger, sier Opedal.

BORI bygger ikke bare boliger, vi bygger også lokalsamfunn. Derfor støtter vi gode tiltak som bidrar til at folk kan trives og utfolde seg. For eksempel arrangerte vi BORI-konserten med CC Cowboys og KORK i juni.

 

Vi vet at trivsel også handler om det som finnes utenfor boligens fire vegger.

Geir Opedal Direktør i BORI Utbygging

Grønne omgivelser og godt naboskap

I den seneste utgaven av BORI magasinet kan du lese om Anne og Kjell Kristiansen som flyttet inn i en splitter ny leilighet i Vittenbergbekken Sameie. Alle de fine turmulighetene både sommer og vinter var viktigst når de skulle velge bosted og lokalmiljø. Dermed trengte de ikke velge mellom marka eller bysentrum.

– Noen ganger har man mulighet til å flytte inn i en leilighet der du kan huke av på begge deler, sier Geir Opedal til BORI-magasinet.

Gode pendlermuligheter

For mange som flytter ut av storbyen, er det viktig at reiseveien til jobb ikke blir for lang og kan gjøres kollektivt. Det er gode pendlermuligheter til Oslo fra BORI-boligen din.

Bosetter du deg i Lillestrøm, tar det bare 10 minutter med tog til Oslo S. Med den nye Follobanen som åpnet i august 2022, kortes reisetiden ned til 11 minutter mellom Ski og Oslo. Det blir en ny hverdag for togpendlere på Østfoldbanen og vil tiltrekke seg folk på boligjakt.

– Når du kan reise med buss, tog eller bil til jobb, er det enklere å bosette seg litt utenfor bykjernen. Kombinasjonen av gode pendlermuligheter og mulighet for å komme seg inn på boligmarkedet betyr mye for de som er på boligjakt, sier Geir Opedal.

Flere artikler