Hopp til innhold

Boligutvikling

Vi hjelper entreprenører, utbyggere og meglere med boligutvikling i hele Norge. Vi følger boligselskapet hele veien fra prosjektstadium til full drift, og bistår både ved valg av selskapsform og styringsmodeller for fellesareal.

I tillegg bistår vi også med vurdering av avtalerettslige forhold som kan være aktuelle ved etablering av næringsseksjoner, parkeringshus, vel eller liknende i tillegg til boliger. Det er ofte en fordel at avtaler som skal regulere forhold mellom beboere utformes før leilighetene selges.

Hva er forskjellen på et borettslag og et sameie?

For kjøperen av de boligene du skal bygge vil det utgjøre en forskjell i pris, i utleiemuligheter, i oppussingsmuligheter, vedlikehold og bomiljø.

Borettslag

Et borettslag er et selskap som eies av de som bor der. Tallet på andeler er det samme som antall leiligheter. Andelseierne eier bygninger og tomt i fellesskap. Andel i borettslaget innebærer bruksrett til en bestemt leilighet. Et borettslag har alltid som formål å skaffe eierne rett til egen bolig i borettslaget. Dette følger av borettslagsloven. Hensikten med borettslaget er altså ikke å skaffe eierne næringslokaler eller utleieleiligheter. Dette er årsaken til at det er en del regler rundt utleie av leiligheter i borettslag.

Sameie

Som boligeier i et sameie er du i juridisk forstand eier av en sameieandel, som kalles en eierseksjon. Den gir deg enerett til bruk av en eller flere boliger i sameiet, og rett til bruk av sameiets fellesområder. Et sameie er ikke et selskap, men en sammenslutning av eiere. Et sameie har i motsetning til borettslag ikke som formål å gi eieren rett til egen bolig. Et sameie kan derfor bestå av bare boliger eller både boliger og næringslokaler, og som eier kan du selv velge om du vil drive med utleie eller om du vil bruke eiendommen selv.

Usikker på hvilken selskapsform du bør gå for?

Vi hjelper deg med å finne en praktisk organisering av eiendommene som er gunstig for nåværende såvel som fremtidige eiere.

Alle tilbud blir tilpasset ditt behov som kunde, og vi legger stor vekt på et effektivt og fleksibelt samarbeide.

 

Uforpliktet pristilbud

  • Hidden