Hopp til hovedinnhold

Derfor vil «alle» bo på Romerike

Hva skjer på Romerike? Regionen har på kort tid blitt en favoritt for de som elsker byliv, og for de som ønsker seg flere kilometer til nærmeste nabo.

STOR BEFOLKNINGSVEKST: Vi gir deg de fire største fordelene med å bo på Romerike.
Publisert 20. feb. 2023
Lesetid: 3 min.
Medlem

– Jeg trenger ikke å ta turen til Oslo lengre. Vi har alt her, forteller Glenn Due-Sørensen.

Glenn er født og oppvokst i Lillestrøm og forteller hvordan han i «gamle dager» ofte tok turen til Oslo for en bedre mat- eller kulturopplevelse.

– Det behovet melder seg ikke lengre. Nå har vi spennende restauranter, sjarmerende puber og flere kulturopplevelser enn hva jeg rekker å få med meg, sier han.

Det er ingen tvil om at Romerike er en region i sterk vekst. Men hvorfor er akkurat dette området blitt så populært? Glenn forteller oss de fire største fordelene med å bo på Romerike.

En smilende Glenn Due-Sørensen foran Lillestrøm Kultursenter.
LILLESTRØMLING: Glenn Due-Sørensen har lang fartstid i både lokal- og riksmedia. I dag jobber han som salgssjef på Lillestrøm Kultursenter, og bor i nabohuset til det han vokste opp i.

1.Nærhet til Oslo, og resten av verden

Frister det med en tur til Paris? Eller kanskje Tokyo? Det er ingen steder i Norge du er nærmere resten av verden enn på Romerike.

– Skulle jeg flyttet ut av Oslo, ville jeg aldri valgt en annen retning enn Romerike. Her er vi både nærmere populære fjelldestinasjoner og Oslo Lufthavn. Viktigst for mange er kanskje at vi slipper rushet ut av Oslo mot fjellet hver fredag ettermiddag, sier Glenn.

– Og på toppen av alt kommer jeg meg til Oslo sentrum på bare ti minutter.

For pendlere til Oslo er Lillestrøm og området rundt spesielt attraktivt med den gode togforbindelsen.

– Da jeg jobbet i Oslo brukte jeg kortere tid enn kollegaer som var avhengige av T-bane, buss og trikk i Oslo, forteller Glenn.

I tillegg til kort reisevei fra Lillestrøm med tog, kommer det stadig flere bussruter med hyppige avganger til Oslo fra flere steder på Romerike.

To blokker bygges med flere heisekraner rundt.
  • Kommuner på Romerike

    Romerike byr på både storslått natur og travle bykjerner. Regionen omfatter hele elleve kommuner: Nannestad, Hurdal, Eidsvoll, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Rælingen, Nittedal, Lillestrøm, Lørenskog og Aurskog-Hurdal.

2. Jobbmuligheter for fremtiden

Nærheten til Oslo lufthavn har også ført til at flere, større bedrifter velger å ha hovedkontoret sitt på Romerike. Det betyr mange spennende karrieremuligheter.

– Spesielt spennende er kunnskapsmiljøet på Kjeller, tipser Glenn.

Flere gründerbedrifter har valgt Kjeller på Romerike som sin base når de utfordrer etablerte bransjer. I tillegg har mange etablerte forskingsmiljøer sitt hovedkontor her. For eksempel Forsvarets forskningssinstitutt eller Instituttet for energiteknikk (IFE). Sistnevnte har blant annet blitt anerkjent over hele verden for en ny type kreftmedisin.

– Det har vært en tydelig trend de siste tiårene at Romerike-regionen tiltrekker seg flere attraktive virksomheter – og dermed skaper flere spennende arbeidsplasser for oss som bor her, sier Glenn.

Er du på jakt etter et nytt hjem?

Les: Derfor bør du velge bolig med høye felleskostnader!

3. Ro i naturskjønne omgivelser

Det er nettopp muligheten til større plass og tilhørende fred og ro som får flere til å flytte til Romerike. Her kan du ha naturen som nærmeste nabo og likevel ha kort vei til sentrale områder og knutepunkter.

Naturopplevelsene står i kø på Romerike. Du kan padle i det som føles som det uendlige på Nitelva og slå opp telt i områder som oppleves helt urørt av andre mennesker. Er du glad i ski kan du velge mellom flere ruter – både oppmerkede lysløyper og utforske nye veier på egenhånd.

– Selv etter snart fem tiår på Romerike går jeg fortsatt ikke tom for nye friluftsopplevelser. Både for rolige søndagsturer og for mer krevende treningsturer, sier Glenn.

– Oksefjellet og friluftområdet rundt flomvollen er personlige favoritter, sier han.

En badebrygge på en innsjø i pent sommervær.
BADELYKKE: Glad i late sommerdager? Romerike bugner over av rolige og barnevennlige badeplasser.

4. Et godt sted å vokse opp

– Etter min erfaring er det fritidstilbud for alle her. Uansett om du eller barna dine vil drive med fotball, korps eller ishockey, eller om dere trigges av nisjeaktiviteter som for eksempel pil og bue, sier Glenn.

To barn løper mot et lekestativ.
FØLES TRYGGERE: Selv har Glenn vokst opp i Lillestrøm, og han mener det er et trygt og fint sted for barn å vokse opp.

Romerike sliter med de samme utfordringene som resten av landet, men med et godt etablert fritidstilbud, mer plass og god kvalitet på barne- og ungdomsskoler, er det mange som velger å flytte hit når familien øker.

– Å bosette seg på Romerike betyr en litt roligere hverdag, litt lavere tempo, mye engasjament og nærhet til Oslo og resten av verden, oppsummerer Glenn.

Flere artikler