Hopp til hovedinnhold

Slik sikrer du boligen før sommerferien

Publisert 23. jun. 2022
Lesetid: 3 min.
Medlem

Er boligen din trygg mens du er bortreist? Her er det du bør vite om brann, vannskade og innbrudd.

If er et av landets største forsikringsselskaper, og de vet mye om hva som kan gå galt i hjemmet. Derfor har vi spurt dem om tips slik at du kan sikre boligen din mot skader i sommer.

– Husk å trekke ut støpslene som ikke være tilkoblet. For å unngå skader i forbindelse med lyn og torden bør du ha overspenningsvern i sikringsskapet, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

SIKRE BOLIGEN

I sommermånedene er det mange som tar kontakt med forsikringsselskapet om vannskader.

– Dersom du skal være lenge borte, bør du slå av vanntilførselen inn til leiligheten din for å unngå vannskader, som kan bli alvorligere hvis vannet får sprute lenge, sier Clementz.

Avtal gjerne med en nabo du stoler på om å klippe plen, ta inn posten, vanne inneplanter og få eiendeler ut av kjelleren dersom det blir oversvømmelse ved styrtregn.

På selve avreisedagen bør du ha en huskeliste som gir oversikt og kontroll, slik at du virkelig kan slappe av og nyte ferien.

 

Visste du at

BORI-medlemmer får 2 % bonus på alle forsikringer i If Forsikring. If Start er markedets mest gunstige forsikringspakke for deg under 26 år.

Profilbilde av kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If Forsikring som har på seg blå skjorte med sort genser over og sorte lesebriller og smiler inn i kameraet stående i et kontorlandskap.

Ta forholdsregler: Forbered boligen din før ferien, anbefaler Sigmund Clementz i If.

Sikre deg mot innbrudd

Sommermånedene er høysesong for at ting blir stjålet fra hageområder.

– Vi har eksempler på at kriminelle har stukket av med hele sittegrupper, store blomsterkrukker og gravd opp planter i hagen. Robotgressklippere er også populære blant  kriminelle. Lås derfor inn løse gjenstander.

Clementz vil derimot avlive myten om at kriminelle sjekker sosiale medier for å finne ut hvem som er på ferie, og dermed hvilket hus eller leilighet de kan bryte seg inn i.

– Vi har fått flere spørsmål om dette, og vi har ikke hatt noen saker hos oss hvor det har vært tilfelle. Folk kan dra på ferie, slappe helt av og dele bilder fra feriestedet.

Trygg på ferie med god reiseforsikring

I 2021 ble det meldt cirka 200 000 reiseskader til forsikringsselskapene, fordelt på rundt tre millioner forsikringer. De fleste av erstatningstilfellene var tap av reisegods, med avbestilling ved sykdom på andreplass. Sørg derfor for at du har en god reiseforsikring som dekker det du trenger.

– Med en reiseforsikring er du dekket fra det sekundet du reiser hjemmefra, sier Clementz.

Og hvis alt går galt, husk at du også kan ha en fin ferie hjemme.

– Ha en reiseforsikring som dekker kostnadene hvis du blir syk før avreise og må avbestille ferien. Det er trygghet, sier Clementz.

 

Du får rimeligere forsikring som BORI-medlem.

Sjekk de andre medlemsfordelene her.

Flere artikler