Hopp til hovedinnhold

– Draktene får utøverne til å skinne på konkurransegulvet

Romerike Drillklubb har flere utøvere som er kvalifisert til store internasjonale mesterskap i 2023. Koreografien krever at draktene er tilpasset et tema. For å dekke utgiftene har de fått støtte fra BORI-fondet.

TALENTFULLE: Flere av utøverne i Romerike Drillklubb er i 2023 kvalifisert til VM og Nations Cup som avholdes i Liverpool på sensommeren.
Publisert 24. mar. 2023
Lesetid: 1 min.
Medlem

– Utøverne har jobbet mye dugnad og samlet inn pant for å finansiere nye drakter. Midlene fra BORI-fondet er et verdifult bidrag for å nå målet, sier nestleder i Romerike Drillklubb Torun Johansen.

­– Vi gjenbruker alle draktene våre, men av og til er det nødvendig å fornye seg. I år er det flere som er kvalifisert til både Nations Cup og VM som arrangeres i Liverpool på sensommeren. Det er selvfølgelig stor stas, men også en stor utgift for klubben, sier Torun.

I år er Romerike Drillklubb tildelt 14.800 kroner fra BORI-fondet slik at nye drakter blir en realitet før de viktige mesterskapene.

Humøret var på topp hos nestleder i Romerike Drillklubb, Jorun, under Østlandsmesterskapet.
HOLDER I TRÅDENE: Torun Johansen er nestleder i Romerike Drillklubb og gleder seg til å se utøverne skinne i de nye draktene i VM og Nations Cup.

Draktene må fortelle en historie

Drill eller twirling går ut på å utføre en kombinasjon av elementer med drillstav til musikk. Utøverne trener i en gruppe, et par eller solo med koreografi tilpasset sitt nivå. I de tekniske twirlingklassene hvor utøverne driller med en, to eller tre staver brukes det obligatorisk standardisert musikk. I drilldans-kategorier brukes det selvvalgt musikk. For at de ulike elementene skal gli sømløst over i hverandre er det viktig med tilpassede drakter som forteller den samme historien som musikken.

– Draktene skreddersys til hver enkelt utøver, og når en tropp skal delta sammen har klubben ansvar for å skaffe disse. For de som kvalifiserer seg til solo og duett må den enkelte deltaker stå for drakt selv, sier Torun.

Totalt har klubben rett over 40 medlemmer. De fleste av disse er barn, men de har også seniorer som presterer på høyt nivå, også internasjonalt. Det gir stor inspirasjon til de unge.

– Hos oss er det plass til alle. Klubben har åpent medlemskap for alle over fire år, men for å kunne delta i konkurranser må man ha fylt seks år, sier Torun.

Jenter fra Romerike Drillkorps poserer for kamera.
INSPIRERENDE: De eldre utøverne presterer på høyt nivå og er til stor inspirasjon for de yngre.

En fantastisk start på sesongen

Da Østlandsmesterskapet gikk av stabelen i mars var Romerike Drillklubb teknisk arrangør, og utøverne leverte gode resultater.

– Dette er Norges største drillkonkurranse, og i år var det 536 deltakere og 860 startnummer totalt. Vi hadde 68 startnummer fra klubben, det resulterte i hele syv gull, fire sølv og fire bronse. Nå ser vi frem til hva resten av sesongen bringer, sier Torun.

Se bildedryss fra mesterskapet:

Seks jenter gjør seg klare for konkurranse.
DRILL ER FOR ALLE: Klubben har åpent medlemskap for alle fra fire år.
En tropp under konkurranse.
UTFORDRENDE: Drill i tropp krever godt samarbeid og samspill.
En utøver sminker en annen før konkurranse.
KLARE FOR KONKURRANSE: Sminke er viktig for at utøverne skal synes bedre på konkurransegulvet.

– Vi har opprettet BORI-fondet for å bidra til en god oppvekst for barn i de ulike lokalmiljøene rundt omkring i Norge. Vi er imponert over innsatsen til alle utøverne i Romerike Drillklubb og gleder oss til å følge klubben videre, sier Anne Lene Jørstad, markedsansvarlig i BORI.

BORI støtter idrett, kultur og trivselstiltak for barn og unge. I 2022 fikk Sjetten Basket midler til å forebygge skader.

Flere artikler