Hopp til hovedinnhold

– Grunn til å feste litt

Denne uken åpnet en utstilling på Lillestrøm stasjon. Vi BORI viser frem 7 vanlige, uvanlige mennesker. Fahim og Pino synes det er fint å få være med i kampanjen.

ÅPNINGSSEREMONI: Medlemmene til BORI blir hedret gjennom Vi BORI-utstillingen på Lillestrøm Stasjon.
Publisert 14. okt. 2022
Lesetid: 3 min.
Medlem

– Det er alltid litt rart å se sitt eget bilde, men det er jo moro også, sier Fahim Naeem.

Fahim er styreleder i Tårnbyveien Syd borettslag. Han håper at hans deltakelse i kampanjen kan inspirere mennesker med minoritetsbakgrunn til å bli med i styret i borettslaget de bor i.

– Det er kjempebra for integrering. Hopp i det! Ikke vær redd. Man lærer masse ved å være åpen, og man åpner for et stort nettverk hvor man kan få masse drahjelp i både arbeidslivet og det sosiale.

– Vi skal ha styremøte i borettslaget denne uka, og da skal jeg vise kampanjen til de andre i styret, sier han.

Bilde av utstilling på grønne plakater, med en mann som står på bro med dokumenter under armen.
PÅ UTSTILLING: – Det er alltid litt rart å se sitt eget bilde, men det er jo moro også, sier Fahim Naeem.

7 historier

Utstillingen på Lillestrøm stasjon er del av kampanjen Vi BORI. Gjennom det unike i hver person viser kampanjen fram fellesskapet og mangfoldet i BORI. Dette er helt vanlige, uvanlige historier. I Vi BORI blir du kjent med medlemmene våre. Fordi det er deres historier som er BORIs historie. Du får bli med hjem til Fahim, Helge, Leah, Nina, Pino, Robin og Sonja.

Nå fikk Fahim lese historiene til alle de andre.

– Jeg synes det var spesielt gøy med historien om Sonja og Jan og hvordan de får hverdagen til å gå rundt. Med så mange forskjellige historier treffer man en ganske bred målgruppe, og alle kan finne noen å identifisere seg med. Det gir noen perspektiver på livet, sier han.

En mann ser i kamera og smiler mens han holder mobilen. Kona og datteren står ved siden av ham og følger med på det han sier.
KJENDIS: Jasmin «Pino» Pivac skal feste med kona Mirsada og datteren Lejla siden han nå har blitt lokalkjendis!
Utendørs fotoutstilling med store paneler som viser ulike bilder av mennesker som er engasjert i hverdagslige aktiviteter.
NABOER OG MEDLEMMER: BORI BBL er eid av medlemmene sine. Hvis du skal vite hvem de er, må du vite hvem medlemmene deres er. Det får du mulighet til nå!

Pino og Kanarifamilien

Også Jasmin «Pino» Pivac synes det var koselig å være med på kampanjen og få besøk. Nå har også Romerikes Blad skrevet om hvordan han kom til Norge fra krigen i Jugoslavia. Han kom alene til Lillestrøm, men bodde rett ved supporterpubben Martins. Dermed ble han del av et miljø.

– Det er koselig å være i avisa. Da blir man kjendis, og det er en grunn til å feste litt, ler han.

Det tok ikke lang tid før telefonen ringte.

– Jeg har blitt ringt av folk i Kanarifamilien som jeg ikke har snakket med på mange år! De har sett meg i avisa, og vi har avtalt å møtes, sier Pino.

Bilde av grønne reklameplakater plassert på torget utenfor Lillestrøm Stasjon, med skyer og solen i bakgrunnen.
LILLESTRØM STASJON: BORIs utstilling bader seg i sola fra 12. oktober til 2. november.

Flere artikler