Hopp til hovedinnhold

Vi hjelper deg så beboerne er trygge

Hva er HMS, og hvorfor er det viktig for styret i et borettslag eller sameie? Vårt system gir oversikt så alle i nabolaget er trygge.

Stadig flere borettslag og sameier ber om hjelp for å sikre at alle HMS-krav til utforming, vedlikehold og ettersyn overholdes på lekeplassen.
Publisert 29. sep. 2022
Lesetid: 1 min.
Medlem
  • Hva er HMS?

    HMS står for helse, miljø og sikkerhet. HMS er en fellesbetegnelse for tiltak som skal sikre at virksomhetens aktiviteter planlegges, organiseres, utføres og vedlikeholdes i samsvar med krav i helse-, miljø- og sikkerhetslovgivningen.

Er det elektriske anlegget i orden? Når ble brannslukningsapparatene sist sjekket? Og er lekeplassen farlig å leke i?

Med BORI HMS får styret kontroll på at boligselskapet følger lover og regler. I det digitale systemet vil styret få beskjed på e-post og tekstmelding om oppgavene som må utføres. På denne måten kan styret være sikker på at HMS-oppgavene utføres på riktig måte innenfor tidsfristen. Systemet kan skreddersys slik at det dekker behovene i borettslaget.

Alle borettslag og sameier er pålagt å arbeide systematisk med helse, miljø og sikkerhet. Dersom det oppstår en ulykke, kan styret bli holdt ansvarlig. Styret må sørge for at sikkerheten er fulgt opp. Dere bør jobbe systematisk med HMS-tiltak for å redusere risikoen for skader og sikre beboernes trygghet. Det digitale systemet BORI HMS gjør dette arbeidet enklere.

Fordeler med BORI HMS

1. Full kontroll på lovverket

Med BORI HMS får du en skreddsydd oversikt over oppgaver som må utføres og du får varsler når tidsfristen nærmer seg.

2. Tilpasses borettslag og sameier

HMS-systemet blir tilpasset hvert enkelt borettslag eller sameie. Styret kan også legge inn egne oppgaver, avvik og HMS-avvik.

3. Historikk tilgjengelig

Gjennom BORI HMS lagres all informasjon, slik at det er lett tilgjengelig digitalt og enkelt å overføre arbeidet til nye i styret.

– Du kan velge mellom tre ulike pakker utfra deres behov. Vi hjelper dere å velge, og det er lett å bytte pakkeløsning hvis behovet endrer seg, sier Christian Andersen, HMS-rådgiver i BORI.

BORI HMS sitt digitale system tilpasses hvert borettslag og sameie, slik at styret til enhver tid har kontroll over HMS-arbeidet de skal utføre.

Christian Andersen HMS-rådgiver
En far i hvit og blå stripete t-skjorte og sønn i en grå genser som sitter i en hvit sofa i stua og ser i en pc-skjerm sammen.
Styret får oversikt over alle fellesarealer og installasjoner, fra brannsikringer til lekeplassutstyr.

Har dere god kontroll på HMS-tilstanden i ditt borettslag eller sameie?
Hvis uhellet er ute, er det viktig at det meldes inn. Les hvorfor her.

Helse, miljø og sikkerhetsarbeidet i borettslag og sameier er viktig for å forebygge ulykker, kartlegge behov og iverksette tiltak som forhindrer uønskede hendelser. Nettopp derfor er det viktig at dere jobber systematisk med HMS.

Vurdering, kontroll og oppfølging blir enklere med BORI HMS. I tillegg kan dere være trygge på at det elektriske er i orden, brannsikkerheten er på stell og lekeplassen er trygg.

Flere artikler