Hopp til hovedinnhold

BORI forlenger samarbeidsavtalen med Ustekveikja Energi

Publisert 13. apr. 2022
Lesetid: 3 min.
Styret

Vi har hatt et godt samarbeid siden oppstart i 2019 og forlenger nå avtalen med ytterligere 3 år.

Strøm til både forvaltede boligsselskap og til medlemmer

Ustekveikja Energi ble startet i 1992, og er 100 % eid av Hol kommune i Hallingdal. Strømleverandøren har hovedkontor på Geilo, og avdelingskontor i Oslo. Ustekveikja har lenge vært kjent for prisgunstige strømavtaler, både til bedrifter, borettslag og privatpersoner i hele Norge.

Ustekveikja er opptatt av mye mer enn strøm og strømpriser. Samarbeidsavtale mellom BORI og Ustekveikja Energi, gir deg som medlem og styre en fordelaktig strømavtale med god strømpris. For mer informasjon og bestilling les mer i linken under.

Gjenvinningskraft til fellesmålere i boligselskapene

Ustekveikja Energi illustrasjon industri

BORI-gruppens forvaltede boligselskap får mulighet til å kjøpe gjenvinningskraft via Ustekveikja, til sine fellesmålere. Dette er et viktig miljøtiltak som myndighetene ønsker å belønne. Det innebærer at BORI-gruppens forvaltede boligselskap kan få levert strøm med en rabatt, både på forbruksavgift (på nettleien) og elsertifikater (på strømavtalen).

Når det produseres blant annet Ferrosilisium nyttes det store smelteovner med veldig høye temperaturer som slipper ut mye varme. I stedet for å slippe denne varmen rett ut i sjøen eller lufta blir den ivaretatt og brukt til å produsere strøm via en turbin og en generator.

Slike investeringer er ganske høye for bedriftene, og myndighetene har derfor laget en ordning slik at de kan få en ekstrainntekt ved å selge denne kraften direkte til sluttbrukere uten avgifter. Det siste kjente gjenvinningsanlegget som ble bygd i Salten hadde en kostnadsramme på over 1 Mrd kroner.

Produsenten kan selge denne kraften direkte til sluttbruker med rabatterte priser. Også små mikrokraftverk med en kapasitet på 100 KW eller mindre, samt søppelforbrenningsanlegg med overskuddsvarme kan også selge kraft til sluttbrukere med en rabattert pris helt lik ordningen som prosessbedrifter har.

Ustekveikja som megler/konsulent har spisskompetanse på å håndtere/distribuere gjenvinningskraft fra produsenter ut til sluttbrukere som er med på denne ordningen.

Regelverket fra Skatteetaten tilsier at gjenvinningskraft fra slike anlegg som er godkjent av NVE (Norges Vassdrag og Energidirektorat), kan selges uten avgifter som forbruksavgift og el-sertifikater.

Dette medfører at de sluttkundene som kjøper gjenvinningskraft ikke mottar faktura fra Netteier på forbruksavgift, ei heller el-sertifikater fra kraftleverandør.

Flere artikler