Hopp til hovedinnhold

Bygg raskere

Publisert 27. jun. 2017
Styret

Mange utbyggere kjenner altfor godt til frustrasjonene knyttet til nye boligprosjekter. Mye papirarbeid og lange prosesser, sammen med en betydelig risiko som må reduseres, gjør at den faktiske jobben med prosjektene tar altfor lang tid å sparke i gang. Langt færre utbyggere vet at det går an å gjøre noe med dette. 

fulltegningsforsikring

Norske boligbyggelag har gjennomgått en kraftig modernisering, og er i dag utbyggernes beste venn på mange måter. Spesielt fulltegningsforsikring er et nyttig verktøy som kan få fortgang i prosessene, men som overraskende få utbyggere kjenner til. Denne forsikringen lar utbyggere sette i gang prosjekter allerede ved 30-40 prosent forhåndssalg – og forsikringen kan kun leveres av et boligbyggelag.

fokuser på byggingen

Den raskeste måten å komme i gang med et prosjekt på er veldig enkel. Allerede fra du er i planleggingsfasen kan du kontakte et boligbyggelag. Deretter kan du fokusere på utbyggingen, i stedet for registreringer i Brønnøysundregistrene, seksjonering hos Kartverket og så videre. Om du vil ha næringsdel på bakkeplan, delte garasjeanlegg eller et helt annet konsept skal ikke gjøre noen forskjell.

Flere boligbyggelag har gode avtaler med både forsikringsselskap, driftsselskap, boligmeglere og utleiemeglere dersom det er behov for dette, og vil selv ta seg av seksjonering av sameier, etablering av borettslag og hele forretningsførselen. Selv det å ta salgsstart blir enklere, da boligbyggerlaget kan starte forhåndssalg til sine medlemmer mot at disse får forkjøpsrett ved førstegangs salgsstart. For å lykkes må man velge et boligbyggelag som kan følge boligselskapet hele veien fra oppstart til ordinær drift, og som kan bistå både i valg av selskapsform og eventuelle styringsmodeller for fellesareal.

Boligbyggelag – en ressurs for utbyggere

Det moderne boligbyggerlaget har blitt en ressurs for utbyggere, som gjør det både enklere og raskere å både bygge og omsette prosjekter. Vi i BORI er intet unntak. Vi har jobbet med bygging og forvaltning av boliger for våre medlemmer siden 1946, og er med i overkant av 36 000 medlemmer den største medlemsorganisasjonen på Romerike. Vi forvalter i dag rundt 26 000 boliger, og tilbyr utbyggerne vi samarbeider med – som for eksempel Backe-Romerike, Profier, Bakke Prosjekt, Veidekke og Nordbohus – en skreddersydd totalpakke.

Kontakt oss i BORI hvis du vil ta en nærmere prat om hvordan vi kan hjelpe deg å få fortgang i neste utbyggingsprosjekt og sikre effektiv forretningsførsel!

 

Uforpliktet pristilbud

  • Hidden

Flere artikler