Marius - Vi BORI

Marius Vestlien Hansen

– Tidslinja mi er lagt i hvert fall et halvt år fram i tid

Leiligheten er så ryddig at den kunne vært visningsklar på dagen. Men Marius har ingen planer om å flytte. Det er akkurat sånn han liker det.

– Golfbanen er fristedet mitt, selv om jeg ender opp med å være sint i fire timer fordi jeg ikke klarer å slå riktig, sier Marius og ler.

For utenforstående ser teknikken til 27-åringen upåklagelig ut, der han slår ball etter ball på driving rangen til Miklagard Golf.

Med to ukers golfferie i Sverige i bagasjen, og en forestående Tyrkia-tur planlagt til samme formål, forstår man hvor viktig hobbyen er for Marius.

Hjemmekontor og fleksible arbeidstider gjør også at han lett kan flette inn en runde på banen i hverdagen. Og det er omtrent så spontant det blir for Marius. Han er nemlig av det svært strukturerte og ryddige slaget.

Tekst: Audun Fegran Kopperud, Nucleus

Foto og film: Mathilde Palmers, Nucleus

Navn: Marius Vestlien Hansen (27)

Jeg bor i: 60 m2 leilighet på Råholt

Jeg bor: alene

Ansiennitet: Siden 2022

en mann i grått antrekk, inkludert caps, t-skjorte, bukse og sko, står på en golfbane og forbereder seg på å svinge golfkøllen. En annen mann å blå jakke og caps er i bakgrunnen, samt et brunt stort hus og grønne trær.
et bilde av en sort og gul golfbag med seks golfkøller samtidig som en mann tar opp en golfkølle fra bagen.

I sin fleksible hverdag på hjemmekontor kan Marius lett svippe innom Miklagard golf, for å få tankene over på noe annet før han returnerer til arbeidet

Strukturert fyr

Året deles inn i kvartaler, både på jobb og privat. Middagene med venner kan være planlagt flere måneder i forveien, han vasker bilen to ganger i uka, og spiser aldri mat i den alltid impregnerte sofaen. En ryddig mor gjorde at Marius tidlig satt pris på orden.

– Ei jeg datet spurte meg om jeg var spontan, men tidslinja mi er lagt i hvert fall et halvt år fram i tid. Etter hvert sa hun at jeg planla for mye.

– På leirskolen på barneskolen kunne ingen av guttene å skifte på senga, så jeg måtte til pers på samtlige senger, humrer han.

Kanskje hadde det ikke gått å leve det livet han lever i dag uten strukturen han er oppvokst med.

Som seniorkonsulent i et København-basert firma styrer han arbeidsdagen som han vil, så lenge han leverer.

Jobber best hjemmefra

en mann med brunt hår og sorte briller sitter ute på balkogen i en beige sofa. Han har på seg en rosa t-skjorte og lener hendene på spisebordet mens han ser og smiler inn i kameraet.
Jeg trives godt i eget selskap, så som regel jobber jeg hjemmefra.

Marius Vestlien Hansen

"

– Jeg blir lett distrahert på et kontor, for da kan man lett spore av og folk bare «hva skjedde i helga?». Så går praten.

Marius viser fram hjemmekontoret på soverommet, med store skjermer og godt med dagslys fra vinduet. Han synes det er godt å ha en egen jobbsone, selv om han sitter hjemme. Her sitter han og ser til at besøkstallene er som de skal være hos kundene, eller er i digitale møter.

Av og til jobber Marius på et av firmaets kontorer rundt om i Norden. Da er det ikke dumt å bo rett ved Gardermoen.

Styremedlem med balkong

Fra den 60 kvm store leiligheten på Råholt har han også en golfbane rett i nærheten, og både familien på Toten og vennene i Oslo er kun en times kjøring unna. Romerike er dessuten ikke ukjent for en mann med mor som opprinnelig kommer fra Hurdal.

– Her har jeg alt jeg trenger. Det bygges overalt og det er gøy å være med på utviklingen her, sier han.

Det sto mellom Jessheim, Råholt og Eidsvoll for Marius. Valget falt på Råholt fordi Jessheim har hatt høy prisvekst den siste tiden og Eidsvoll ble litt for langt unna togstasjonen for Marius’ del. Så fant han området på Råholt som kalles Stasjonsløkka. Der ble det full klaff.

– Jeg var på 2-3 visninger og falt for denne leiligheten på grunn av balkongen. Jeg kommer nok aldri til å kjøpe leilighet uten balkong, sier han og ser utover en stasjonsløkke i strålende sol.

Marius gjør seg kjent i nærområdet gjennom joggeturer før arbeidsdagen begynner. Han setter pris på de mange turmulighetene, og ikke minst det gode bomiljøet han er del av. For 27-åringer flest er kanskje ikke roller i sameiet noe man tenker mye på. For Marius’ del var det en selvfølge.

– Jeg er veldig aktiv og sliter med å sitte stille. Det endte med at jeg ble med i styret. Nesten alle kjenner alle og nabolaget er en veldig fin blanding av folk.

Et sameiestyre har ansvar for felleskostnader, prosjekter og annet forefallende arbeid. Der mange skulle ønske at dette gjorde seg selv, synes Marius sånt er morsomt å styre med.

et bilde som viser Superman som skal svinge en golfkølle i et design som ligner en tegneserie.

Marius jakter bestandig den perfekte golfsvingen. Da er det greit å hente inspirasjon fra selveste supermann.

Nå er det et års tid siden han flyttet til Råholt. Etter studiene i Oslo forsøkte han å etablere seg i Drammen. Det ble på feil side av hovedstaden for Marius. Han måtte videre. I grublingen over hvor neste rede skulle bygges, ble de gode barndomsminnene fra bestemors hus i Hurdal vekket til live.

– Familien min betyr veldig mye, så det er godt å være enda nærmere dem.

Han sier Toten, om noen spør hvor han er fra. Mor bor på Eina og far bor på Kapp. Han bodde litt begge steder i barndommen. Så ofte han får tid, tar han turen til hjemtraktene. Der senkes skuldrene, og han kjenner på en etterlengtet barnslighet, i en ellers flink hverdag.

– Lillesøstra mi har akkurat blitt tenåring, så det er gøy å være han plagsomme storebroren. Men jeg skjemmer henne bort mer enn jeg plager henne, sier han og smiler.

Konfirmasjonsgaven hennes fra Marius er en tur til Disneyland i Paris, bare de to. Han greide ikke å vente med å dele den gode nyheten, så turen går neste sommer, før hun konfirmeres. Marius lyser opp av tanken på å gjenoppleve ungdomstiden gjennom søstra.

Kort vei til familien

Liten gutt med svart lue, hvit genser og svarte bukser, viser frem en fisk, snølandskap i bakgrunnen

En vanlig vinterdag i barndommen med pilking på Einafjorden

Fra BMX til aksjer

Likevel er det ikke så mye av tiden som går med til barnslig moro i dag. Da han var barn, gikk det i skating og BMX, og han mislikte matte. I dag er det nesten motsatt. Marius ser ikke nytteverdien i en kickflip lenger, men matte har han virkelig fått øynene opp for, etter en utdannelse med mange tallfag.

I dag preger ikke tallene bare jobbhverdagen, men også den fritiden han ikke bruker på golf.

Én tirsdag hver måned møtes kompisgjengen hans for å prate om aksjer og investeringer. Alle har med en bedrift hver, og så diskuterer de virksomhetens framtidsutsikter.

– Det høres sikkert veldig rart ut, men jeg er veldig glad i penger. Det handler ikke nødvendigvis bare om å tjene penger, men kompisene mine og jeg er genuint interessert i hva selskapene holder på med, hvordan de drives og hva de skal gjøre i framtiden, sier Marius.

tomme vinflasker i en treboks på et lyst murgulv.

Marius tar vare på tomme vinflasker han liker, slik at han vet hvilke han skal kjøpe til neste gang.

Dagene fylles opp for Marius. Ikke bare med jobb, golf, aksjer og rydding. Det er også spor av andre interesser i leiligheten hans. Som for eksempel kasser med tomme vinflasker på balkongen, som han tar vare på for å huske hvilke han liker.

­– Etter at jeg flyttet hit, har jeg blitt veldig glad i å lage mat. I sommer har jeg eksperimentert mye på kjøkkenet. Alle brød bakes fra bunnen av etter bestemors oppskrift, og jeg har prøvd både stein og stål for å steke den optimale pizzaen. Det er mulig jeg lander på å investere i en egen pizzaovn for perfekt resultat, sier han fornøyd.

En perfeksjonist i aksjon, både på jobb, i hjemmet og på fritiden der altså. Marius takker høflig for besøket, før han fortsetter arbeidsdagen fra hjemmekontoret på Råholt.

Perfeksjonist – også på kjøkkenet

Trenger du en hjelpende hånd?

Sitter du også i styret, slik som Marius? Husk at BORI kan hjelpe ditt borettslag- eller sameiestyre med både regnskap, årsmøter, HMS og løpende arbeid.